Rabattkoder

Samtliga rabattkoder här nedan innehåller annonslänkar

20% rabatt på mobilskal

20% rabatt på mobilskal

Få 20% rabatt på alla mobilskal i butiken.

More Less
Slutdatum: 2025/05/30
20% rabatt på väggbilder hos Cewe

20% rabatt på väggbilder hos Cewe

Få 20% rabatt på alla väggbilder i sortimentet.

More Less
Slutdatum: 2025/03/31
20% rabatt på bildframkallning

20% rabatt på bildframkallning

Få 20% rabatt på all bildframkallning.

More Less
Slutdatum: 2025/03/31
20% rabatt på fotomuggar

20% rabatt på fotomuggar

20% rabatt på alla fotomuggar i sortimentet.

More Less
Slutdatum: 2025/03/31
20% rabatt på kuddar hos Cewe

20% rabatt på kuddar hos Cewe

Få 20% rabatt på kuddar med fototryck.

More Less
Slutdatum: 2025/03/31
20% rabatt på inbjudningskort

20% rabatt på inbjudningskort

Få 20% rabatt på inbjudningskort (bröllop, konfirmation, dop) med eget motiv.

More Less
Slutdatum: 2025/04/29
20% rabatt på spel hos Cewe

20% rabatt på spel hos Cewe

Få 20% rabatt spel med eget motiv hos Cewe.

More Less
Slutdatum: 2025/03/22

Rabattkoder

Rabattkoder är väldigt uppskattade bland konsumenter och används av e-handlare för att locka till köp. Men hur fungerar de egentligen och var kan man hitta dem? Dessa är bara några av de frågor som vi besvarar här!

Vad är en rabattkod?

En rabattkod är en kod som består av siffror och/eller bokstäver. Med hjälp av denna kan du som konsument få rabatter på ditt köp eller ta del av ett särskilt kampanjerbjudande. Eftersom koden vanligtvis är väldigt kort kan du ta emot och använda den på din dator eller i mobilen eller surfplattan. Rabattkoder kan antingen visas direkt på skärmen eller skickas till dig via mejl.

E-handlare runt om i Sverige är fullt medvetna om psykologin bakom konsumenters köpbeteenden. Alla konsumenter vill göra en bra affär och få det allra bästa erbjudandet när de shoppar på nätet. Därför har i princip alla webbutiker en ruta vid utcheckningen där du kan mata in en rabattkod för att spara pengar. Detta är någonting som de flesta shoppare känner till och aktivt försöker utnyttja till sin fördel för att göra bättre affärer.

Hur fungerar rabattkoder?

Rabattkoder fungerar på lite olika sätt. Vissa koder gör det möjligt för dig att spara en slant på den slutgiltiga köpesumman medan andra ger en rabatt på enskilda produkter. Nedan går vi igenom några av de vanligaste varianterna.

Procentbaserade rabattkoder

En procentbaserad rabattkod ger dig en viss procent i rabatt på ditt köp. Det kan röra sig om en mindre andel som dras av köpesumman, såsom 5 % eller 10 %. I vissa fall är dock dessa rabatter så pass stora som 20 % eller 25 %. Dessa koder gäller vanligtvis för hela köpet eller åtminstone för flertalet av produkterna i din varukorg.

Fasta rabatter

En fast rabatt ger dig ett avdrag på priset som motsvarar en förutbestämd summa. Det kan till exempel röra sig om att du får 200 kr i rabatt om du handlar för 2 000 kr eller mer. Denna typ av rabattkoder är väldigt effektiva då du som konsument känner att du går miste om pengarna om du inte utnyttjar erbjudandet.

Fri frakt

Många gånger lämnar konsumenter sina digitala kundkorgar utan att genomföra köpet. En vanlig orsak till detta är att leveranskostnaden ibland kan få produkterna att kännas mindre prisvärda. För att motverka detta erbjuder vissa e-handlare sina kunder rabattkoder som ger fri frakt.

Kampanjkoder

Kampanjkoder ger dig som kund rabatt på en viss vara eller produktkategori. Dessa rabattkoder kan ofta gälla för ett visst varumärke och dess produkter. De ger därmed sällan rabatt på hela köpet utan gäller snarare för en del av detsamma.

Hur hittar man rabattkoder?

Många nätshoppare har för vana att alltid leta efter rabattkoder när de handlar. Och det finns goda skäl för detta – genom att mata in sådana koder och få rabatter kan du potentiellt sett spara tusentals kronor om året på din nätshopping. Faktum är att du inte ens behöver vara en renodlad shopaholic och shoppa hur mycket som helst för att göra sådana besparingar.

Ett användbart knep som du kan använda dig av i jakten på koder som ger rabatter är att hålla utkik vid utcheckningen i kassan. För om butiken ifråga har en ruta där du kan mata in en rabattkod är sannolikheten väldigt hög att det finns sådana att hitta. Men det finns betydligt enklare och bekvämare sätt än så att få reda på vilka butiker du kan få rabatt i.

På denna sida finner du nämligen en hel drös med rabattkoder som gäller i nätbutiker av olika slag. Du finner vår lista med koder längst upp på sidan. Genom att nyttja dessa kan du ta del av diverse rabatter och erbjudanden som hjälper dig göra besparingar och bra köp.

Vi har alltså gjort grovgörat för dig genom att leta upp och sammanställa de rabattkoder som finns tillgängliga just nu. Detta då vi vet hur pass tidsödande och frustrerande det kan vara att på egen hand leta fram dessa.

Hur använder man rabattkoder?

De allra flesta experter på shopping är överens om att det lönar sig att vara tålmodig och använda en rabattkod när man handlar. Det finns ingenting att skämmas över att vilja spara pengar i samband med ett köp. Du bör inte heller känna att du gör något dåligt då du drar nytta av de rabattkoder som finns tillgängliga att använda. E-handelsbranschen är väldigt konkurrensutsatt och e-handlarna försöker därför locka dig att shoppa i just deras webbutik med hjälp av olika koder och erbjudanden.

Vanliga tillfällen då rabattkoder erbjuder

Det finns vissa tillfällen då det är vanligare än annars att e-handlare erbjuder sina kunder rabattkoder. Detta gäller främst i samband med de större högtiderna, men det finns även andra situationer och tider på året då det är enklare än vanligt att lägga vantarna på lukrativa koder.

Några av de vanligaste tillfällena är:

  • Kampanjer i samband med jul, Black Friday etc.
  • Inför lanseringen av en ny vara.
  • Då du överger din kundkorg utan att slutföra köpet.
  • Vid utskick av nyhetsbrev.
  • När du för första gången handlar i egenskap av ny kund.
  • Då en influencer marknadsför en vara eller ett varumärke på t.ex. sociala medier.
  • I samband med särskilda evenemang eller firanden.

Viktigt att läsa det finstilta

Ibland fungerar inte rabattkoder. Orsaken till att så är fallet kan variera – kodens giltighetstid kan ha gått ut, eller så gäller den endast för vissa varumärken. Det kan också vara så att den endast kan användas vid ett enskilt tillfälle. En annan möjlighet är att det köp som du har gjort inte uppfyller vissa kriterier, såsom ett minimibelopp som måste spenderas.

Få ut mesta möjliga av dina köp med rabattkoder

Det är tyvärr inte alla butiker på nätet som tillhandahåller rabattkoder, men de allra flesta gör som tur är detta. Genom att hålla dig uppdaterad om de koder som gäller för stunden kan du få ut mesta möjliga av de köp som du gör i svenska och utländska webbutiker.

Längst upp på den här sidan finner du aktuella rabattkoder som du kan ta del av för att spara pengar!